Mental trening

Mental trening - leirdueskytterens viktigste våpen!

Når du ønsker å bli best i noe, er det helt nødvendig at hodet er på rett plass. Hvordan tenker du? Hvordan reagerer kroppen din i ulike situasjoner? Hvordan takler du konkurransepress? Hvordan håndterer du en bom på første standplass i NM?

Vi leirdueskyttere bruker gjerne en del kroner på utstyret vårt - en hagle som har de egenskapene vi ønsker, skytebriller som fremhver kontraster, elektronisk hørselvern, en god skytevest, hansker, støvler, en sekk eller bag, klær og så videre. I tillegg flyr kronene bokstavelig talt av sted når vi står og trener på banen. Da er det oss selv i trener opp. Vi er det primære redskapet som skal betjene alt dette utstyret, slik at duene reduseres til nanopartikler - gang på gang på gang.

De fleste som har skutt en stund har opplevd en eller flere ganger at alt bare stemmer. Duene synes å gå langsommere og virker store, man har all verdens tid, kinnkontakten er perfekt, øynene er som klistret på dua, og avtrekket skjer akkurat i riktig millisekund. En herlig følelse! Det er slik vi ønsker å fungere - særlig når vi skyter på stevner. For å greie dette stadig oftere, er mental trening helt avgjørende. Hvis hodet ikke funker slik det skal, spiller det ingen rolle hvor dyr hagle vi skyter med. Hvis vi derimot greier å være i sonen, er vi upåvirket av alt som skjer rundt oss. Fokuset er 100 % på oppgaven. Vi får ut potensialet vårt.

Det er på bakgrunn av dette at vi i Hagleskyting.no har innledet et samarbeid med Gyrid Beck Solberg, og vi er svært stolte over å ha en slik kapasitet med på laget. Hennes lange erfaring, dyptgående kunnskaper og entusiastiske formidlingsevne er noe alle leirdueskyttere burde oppleve. Gyrid kan både holde foredrag for grupper samt jobbe én til én med skyttere som sikter enda lenger. Uansett vil man ha nytte av den praktiske boken hennes, både på banen og ellers i livet.

Benytt anledningen til å jobbe enkelt, målrettet og samtidig ha det gøy! Det gir resultater, både på kort og lang sikt.

 "Funker helt rått." John-Ole Nordskog, 2.plass i compak-VM 2016.

 

Gyrid Beck Solberg